Leer de beste cocktails maken

Heb je een passie voor lekkere cocktails? Ben je zelf graag bezig met het kiezen van de beste dranken en de meest verse ingrediënten, het nastreven van de perfecte mix met verrassende elementen, het creëren van een visueel meesterwerk dat straalt van kleur en elegantie? Cocktail Flavours scherpt je cocktail skills aan en leert je als de beste cocktails maken!

Wat is het geheim van lekkere cocktails?

De beste cocktails zijn vanzelfsprekend gemaakt met de juiste ingrediënten. Het merk van de sterke drank kan veel verschil uitmaken; vooral bij whiskey, rum en specifieke likeuren kan een goedkoper merk een volledig verkeerde smaak geven. Een degelijk cocktailrecept zegt dus meer dan “20ml whiskey”, en specifieert precies welke vorm van whiskey de beste cocktail maakt.

Ook de versheid en de kwaliteit van de andere ingrediënten zijn belangrijk. Vers fruitsap smaakt helemaal anders dan uit een karton. Daarom is een screwdriver niet hetzelfde als een vodka-orange. Verse, geplette aardbeien in een Strawberry Daiquiri geven iets helemaal anders dan bevroren voorgemaakte blokjes met aardbeiensmaak. Pepermunt heeft een heel andere smaak dan groene munt. Een bloody mary staat of valt met de kwaliteit van de extra’s: tabasco, limoensap, zwarte peper, selderzout…

Dan is er de zorg die aan de cocktail besteed wordt; hoe nauwkeuriger je alle stappen van het cocktailrecept uitvoert, hoe lekkerder je cocktail wordt. Het uitbalanceren van de dranken, het aanstampen van verse ingrediënten, het shaken – alles is belangrijk. Tenslotte is er ook de afwerking en de garnering. Iedere cocktail heeft een begeleidende vrucht of kruid die de kleur van de cocktail benadrukt, en vaak past deze ook qua smaak bij de cocktail. Zout bij de margarita, munt bij de mojito, selder bij de bloody mary… Hoe mooier de cocktail, hoe beter hij smaakt.

Wil jij de beste cocktails leren maken?

Cocktail Flavours wijdt je in in de geheimen van de beste cocktails. De geschiedenis van de cocktail, weinig bekende variaties op het recept, manieren om de cocktail klaar te maken en te serveren. We komen met alle materiaal naar jouw locatie van keuze en leren jou je favoriete cocktail maken. In kleine groep of voor het hele bedrijf – het kan allemaal. We kunnen zelfs werken volgens een bepaald thema, of zorgen voor een pittoreske locatie en professionele bediening. Laat iets weten, we zorgen er graag voor dat jouw cocktailfeest een groot succes wordt!

Verwante pagina’s

Cocktail catering | Cocktail benodigdheden | Home cocktail party | Mobiele cocktailbars | Cocktailfeest op locatie